Tokat’ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada, el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan 7 kişiden biri olan Muhammet Sefa Can Karaçoban (29), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, 18 Mayıs günü saat 21.00 sıralarında, Erbaa ilçesine bağlı Karayaka Beldesi Hürmüzlü Mahallesi'nde meydana geldi. Ahmet Karaçoban (63) ve oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban, bağ evine gittiklerinde içeriye zorla girilmeye çalışıldığını fark etti. Evde kendilerine ait olmayan bir sandık buldular. Şüphelenerek durumu jandarma ekiplerine bildirdiler.

Jandarma ekipleri, belirtilen adrese gelerek sandığın kapağını açtığında, piknik tüpüne bağlı ve 8 ila 10 santimetrelik inşaat demirleri ve 10'luk çivilerle parça tesirli hale getirilmiş el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada, Ahmet Karaçoban ve oğlu Muhammet Sefa Can Karaçoban ile 5 jandarma personeli yaralandı. Yaralanan jandarma personeli arasında Uzman Çavuş Muhammed Avcı (25), Jandarma Astsubay Mustafa Evkay (32), Uzman Çavuş Burak Muslurget (30), Uzman Çavuş Alperen Songül (28) ve Uzman Çavuş Sezer Ertürk (28) bulunuyor.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Patlamada ağır yaralanan Muhammet Sefa Can Karaçoban, tedavi gördüğü Tokat Devlet Hastanesi'nde beş gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Olayın ardından, aralarında eşiyle yasak ilişki yaşadığı için husumet bulunan İsmail G. ve ona yardım ettiği düşünülen Turgay Ö. şüpheli olarak yakalanarak adliyeye çıkarıldı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede iddiaları reddetti. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.