Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir ve dernek görevlileri hakkında, başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa maruz kaldığı iddiasıyla soruşturma açıldı. TSYD üyesi Mehmet İzmirlioğlu'nun eşi Merve İzmirlioğlu, derneğin İstanbul Beşiktaş'taki yüzme havuzuna alınmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

29 Ağustos'ta gerçekleşen olayda, Merve İzmirlioğlu ve eşi Mehmet İzmirlioğlu, çocuklarıyla birlikte TSYD'nin açık yüzme havuzuna gitmek istedi. İddiaya göre, havuzda bulunan bir görevli, Merve İzmirlioğlu'nun başörtülü olması nedeniyle açık havuzu kullanamayacaklarını belirtti.

Merve İzmirlioğlu, havuza girmeyeceğini ve sadece çocuklarının yanında duracağını ifade etmesine rağmen, görevli tarafından bunun da yasak olduğu ve kendilerinin kapalı havuza yönlendirileceği söylendi.

İstanbul Adliyesi'nde basın mensuplarına açıklama yapan Merve İzmirlioğlu, yaşadığı durumu "ayrıştırıcı ve çağ dışı bir uygulama" olarak nitelendirdi.

TSYD Havuzunda Başörtüsü Nedeniyle Yasaklanan Öğretmenden Suç Duyurusu Geldi TSYD Havuzunda Başörtüsü Nedeniyle Yasaklanan Öğretmenden Suç Duyurusu Geldi

İzmirlioğlu, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Benim için çok üzücüydü. Eğitimciyim, anneyim, çocuklarımın yanında böyle bir durum yaşamak bizi çok üzdü. Dileğimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadığımız bu yüzyılda bu olayla tekrar karşılaşmamak ve her toplumda başörtümüzle yer almak."

Mehmet İzmirlioğlu ise olay sonrası TSYD Genel Merkezi'ne giderek Başkan Oğuz Tongsir ile görüştüğünü belirtti. Görüşmede, Tongsir'in kendisine "Burası benim derneğim, burası özerk dernek, benim kurallarım ve kanunlarım geçerli." dediğini iddia eden İzmirlioğlu, şikayet edeceğini söylediğinde ise Tongsir'in "Elinden geleni ardına koyma." şeklinde cevap verdiğini aktardı.

Yaşanan olayın ardından Merve İzmirlioğlu, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir ve dernek görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialar üzerine soruşturma başlattı.