TÜİK'in Resmi Gazete'de yer verilen ilanı kapsamında, personellerin TÜİK'in Ankara'daki merkezi ile Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Nevşehir, Siirt ve Van bölge müdürlüklerinde görevlendirileceği belirtildi.

Buna göre, 28 anketör, 22 destek personeli (temizlik görevlisi) ve 5 teknisyen olmak üzere toplam 55 personel istihdam edilecek.

Nasıl Başvuru Yapılır?

İlana başvuru yapmak isteyen adaylar, bugünden itibaren 8 Temmuz saat 18.00'e kadar e-Devlet platformundan ya da "TÜİK Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet sayfasından çevrim içi ortamda başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Aranan Şartlar ve Puan Durumu

AVM'de soyunma kabininde gizli kayıt skandalı! 16 yaşındaki kız ortaya çıkarttı AVM'de soyunma kabininde gizli kayıt skandalı! 16 yaşındaki kız ortaya çıkarttı

2022 yılı KPSS puan sıralamasına göre  kabul edilecek destek personeli (temizlik görevlisi) ve teknisyen pozisyonu için başvuru yapan ve istenilerin kriterleri taşıyan adayların yerleştirme çalışması, seçmiş oldukları birim ve görevde paylaşılan sözleşmeli personel pozisyon unvanları ve nitelikleri incelenerek her birim bazında KPSS P94 puanı en yüksek adaya öncelik verilerek alım yapılacak.

Sözlü sınav ile kabul edilecek anketörler için 2022 yılı KPSS P3 (B grubu) puanı baz alınarak en yüksek puanlı adaya öncelik tanınarak oluşturulacak sıralamayla her birim için tek tek olmak üzere görevlendirilecek sözleşmeli personel sayısının 4 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacak.

Sözlü sınavda en düşük 70 puan alanlar başarılı olarak kabul edilecek. Başarılı adayların sıralaması kurumun internet adresinde (www.tuik.gov.tr) paylaşılacak.