Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP genel başkanlığına aday olacağı yönündeki söylentilere Tele1’in ‘Habere Doğru’ programında yanıt verdi. Programda gündeme dair de değerlendirmelerde bulundu.

'Maymun çiçeği' ve 'Covid-19'da Türkiye'de son durum: Bakan Kemal Memişoğlu açıkladı! 'Maymun çiçeği' ve 'Covid-19'da Türkiye'de son durum: Bakan Kemal Memişoğlu açıkladı!

Kemal Kılıçdaroğlu ve Fatih Altaylı Tartışması

Soyer, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gazeteci Fatih Altaylı arasında yaşanan tartışmaya ilişkin, “Türkiye’de zerafet ve zafiyet sıkça karıştırılıyor. Zerafet genellikle zafiyet olarak algılanıyor. Zarif insanların cesur ve kararlı olmaları gerekir, aksi takdirde zafiyete dönüşebilir. Kemal Bey bu kararlılığı gösterdi ve ağır bir hakaret olan ‘vatan haini’ ifadesi karşısında haklı olarak içerledi” dedi.

Genel Başkan Adaylığı İddiaları

Soyer, CHP genel başkanlığına adaylık iddialarına şu şekilde yanıt verdi:

“Bu konuda kimseye böyle bir talepte bulunmadım. CHP’nin ya da Türkiye’nin gündeminde böyle bir konu yok. CHP’nin genel başkan arayışı bulunmuyor. Dolayısıyla bu iddiaların kaynağını bilmiyorum. Her CHP’linin genel başkanlık makamına dair hayalleri olabilir, ancak ben bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadım. Genel başkanlık benim için onur verici bir makam. Kemal Bey ile bu konuda herhangi bir konuşmam olmadı, sadece kendisine böyle bir soru sorulduğunu ve yanıt verdiğini öğrendim.”