THY'nin yayınladığı ilana göre, başvuru yapacak adayların T.C. vatandaşı veya mavi kart sahibi olması, adli sicil kaydının bulunmaması ve 01.01.1990 ve sonrası doğmuş olmaları gerekmektedir. Adayların ayrıca vardiyalı çalışma sistemine uyum sağlayabilmesi de önemli şartlar arasında yer alıyor.

Mezuniyet şartları

Başvuru yapacak adayların belirli üniversitelerin ön lisans veya lisans bölümlerinden mezun olması gerekiyor. Ön lisans mezuniyet şartları şu bölümleri içeriyor:

  • Elektrik, Elektrik ve Elektronik, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi
  • Elektronik, Elektronik Teknolojisi, Elektronik Haberleşme, Endüstriyel Elektronik
  • Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi, Mekatronik, Uçak Teknolojisi (Aviyonik)

Ön lisans mezunlarının 100’lük sistemde en az 65, 4’lük sistemde en az 2,50 genel not ortalamasına sahip olmaları şartı aranıyor.

Lisans mezuniyet şartları

Lisans mezunları için ise aşağıdaki bölümlerden mezun olma şartı bulunuyor:

Eskişehir Okullarında İş Gücü Dağılımı Krizi! Temizlik Personelleri Sekreter, Öğretmenler Başka Görevlerde Eskişehir Okullarında İş Gücü Dağılımı Krizi! Temizlik Personelleri Sekreter, Öğretmenler Başka Görevlerde
  • Elektronik Öğretmenliği
  • Havacılık Elektrik ve Elektroniği
  • Uçak Elektrik ve Elektroniği

Ayrıca, başvuru yapacak adayların en az 4 yıl sektör deneyimine sahip olmaları gerekiyor. Havacılık bakım operasyonlarında çalışmış olan adaylar tercih sebebi olarak değerlendirilecek.

İngilizce yeterlilik ve teknik bilgi şartı

THY, başvuru yapacak adayların iyi derecede İngilizce bilmelerini ve bu yeterliliklerini sınavla belgelemelerini istiyor. Ayrıca, adayların teknik doküman takip edebilme, elektrik-elektronik test ve ölçüm ekipmanlarını kullanabilme gibi teknik bilgi ve becerilere sahip olması gerekiyor.

Başvurular başladı

Başvurular, THY'nin kariyer sayfası üzerinden yapılacak. Adayların Türk Hava Yolları Kariyer sayfasında özgeçmiş oluşturarak başvurularını tamamlamaları gerekiyor.