Güncel

Türkiye Bankalar Birliği'nden güvenlik uyarısı!

Türkiye Bankalar Birliği, son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek, kullanıcıları uyarıda bulundu. Bankaların yayımladığı açıklamada, özellikle yasa dışı yollarla elde edilen paraların, müşterilerin kiraladıkları hesaplar aracılığıyla sistem dışına çıkarıldığı vurgulandı.

Abone Ol

Türkiye Bankalar Birliği , son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek, kullanıcıları uyarıda bulundu. Bankaların yayımladığı açıklamada, özellikle yasa dışı yollarla elde edilen paraların, müşterilerin kiraladıkları hesaplar aracılığıyla sistem dışına çıkarıldığı vurgulandı.

Açıklamada, hesap sahiplerinin hesapları üzerinden yapılan işlemlerden sorumlu olduğu hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: "Bu işlemler, hesap sahibi adıyla yapıldığı için hesap sahipleri çeşitli hukuki ve cezai yaptırımlarla karşılaşabilir. İlgili mevzuata göre banka nezdinde veya aracılığıyla yapılacak kimlik tespitini gerektiren işlemlerde, kendi adına fakat başkasının hesabına hareket eden kişilerin bu durumu bankaya yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu kişiler, hapis veya adli para cezası ile cezalandırılabilir." 

Özellikle banka hesaplarının üçüncü kişiler tarafından kullanılmasına izin verenlerin, nitelikli dolandırıcılık dahil olmak üzere çeşitli suçlarla ilişkilendirilebileceği belirtilerek, yasal düzenlemelere göre dolandırıcılığın bir parçası haline gelindiğinde bu suça iştirak edenlerin cezalandırılabileceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, "Mağdur olmamak ve başkalarına zarar vermemek için lütfen banka hesap bilgilerinizi, IBAN numaralarınızı, dijital bankacılık kanallarında kullanılan parolanızı/tek kullanımlık şifrelerinizi ve kart bilgilerinizi kimseye kullandırmayınız. Menfaat karşılığı hesaplarınızı kullanan dolandırıcılara karşı dikkatli olunuz." uyarısı yapıldı.