Türkiye genelinde uyuşturucu ticaretine karşı gerçekleştirilen "Narkoçelik-35" operasyonu kapsamında, 49 ilde düzenlenen baskınlarda büyük bir başarı elde edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyonlarda, toplamda 2 ton 428 kilogram uyuşturucu madde ve 888 bin 923 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 336 zehir taciri yakalanarak adalete teslim edildi.

49 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Adana, Gaziantep gibi büyük şehirlerin yanı sıra, Türkiye'nin dört bir yanındaki 49 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyonlara 832 ekip, 2 bin 81 personel, 10 hava aracı ve 39 narkotik dedektör köpeği katıldı.

Hain Darbe Girişiminin Beyni Adil Öksüz'ün Kaçışındaki Sır Perdesi Aralandı Hain Darbe Girişiminin Beyni Adil Öksüz'ün Kaçışındaki Sır Perdesi Aralandı

Büyük Miktarda Uyuşturucu Ele Geçirildi

Operasyonlar sonucunda toplam 2 ton 428 kilogram uyuşturucu madde ile 888 bin 923 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Yakalanan 336 zehir taciri hakkında adli işlem başlatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirterek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.