Güncel

Ucuz Etler İçin Kritik Uyarı: Fiyat Düşüklüğü Şüphe Uyandırıyor

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, düşük fiyatlı etlerin güvenilir olmadığını belirtti

Abone Ol

Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, ucuz etlerin güvenilirliği hakkında endişelerini dile getirdi.

Şen, Samsun'da at ve eşek eti gibi durumlarla hiç karşılaşmadığını belirterek, "14 yıldır bu görevdeyim ve mesleğin içindeyim. Böyle bir duruma rastlamadım. Ancak piyasanın çok altında fiyatlar gördüğümüzde şüphelenmeliyiz. Şu anda Samsun'da 360 liraya kıyma satan yerler var; bu fiyat nasıl olabilir? KDV, kesim maliyetleri ve diğer giderler var. Bu durumda ucuz etin ne olabileceğini bilemeyiz, ama herkesin dikkatli olması gerekiyor. Ben, 500 liraya kıyma satarken, 360 liraya satılmasını anlayamıyorum. Bu durum, sakatat ya da kelle eti olabilir ama kesinlikle at ve eşek eti değil" dedi.

Şen, Samsun'da at ve eşek etinin bulunmadığını vurgulayarak, "Gerçek dana etinin fiyatı 480-500 lira arasıdır, 360 lira olamaz. Vatandaşlarımız, satın aldıkları etin kalitesine dikkat etmelidir. Şüpheli etler genellikle renginden ayırt edilebilir ve satıcılar bu tür ürünleri tezgaha koymaz.

Renk ve su enjekte edilmesi gibi sorunlar yaşanmamış olsa da bu tür durumları duyduk. Esnafımızın güvenilir olduğuna inanıyoruz ve sürekli denetim yapıyoruz. At ve eşek eti Samsun'a giremez" diye ekledi.