Güncel

Üniversite öğrencilerine burs veren kurumlar listesi 2024

2024-2025 eğitim öğretim yılına hazırlık yapan üniversite öğrencileri için karşılıksız burs imkanı sunan kurumlar belli oldu. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burslarının yanı sıra çeşitli vakıf ve özel kurumlar, öğrencilere destek olmak amacıyla burs fırsatları sunuyor. Öğrencilerin bu kurumlara başvurmak için belirlenen tarihlere dikkat etmeleri gerekiyor.

Abone Ol

2024-2025 eğitim yılı için burs veren vakıf ve kurumlar

Yeni eğitim yılına girerken üniversite öğrencileri, finansal destek sağlayabilecek burs imkanlarını araştırıyor. Tema Vakfı'ndan Sabancı Vakfı'na kadar birçok kurum, öğrencilere çeşitli alanlarda karşılıksız burslar sunuyor. İşte bu burslardan bazıları:

Tema Vakfı Turan Demiraslan Lisansüstü Bursu:
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olan bu burs, yılda 9 ay süreyle veriliyor. Başvurular Ağustos ve Eylül aylarında kabul ediliyor. Burs miktarı 7 bin TL olup son başvuru tarihi 27 Eylül 2024 olarak belirlenmiş.

TÜGVA Türkiye Gençlik Vakfı:
Üniversite öğrencilerine yönelik burs imkanı sunan TÜGVA, yılda 10 ay boyunca burs veriyor. Başvurular 1 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Memur-Sen Lisansüstü Bursu:
Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için sağlanan bu burs, Temmuz ve Ekim ayları arasında yapılacak başvurularla alınabiliyor.

TEV Türk Eğitim Vakfı:
Kız öğrenci yurt bursu, yüksek öğrenim bursu, mesleki orta öğretim bursu, yüksek lisans bursu, doktora bursu ve üstün başarı bursu gibi birçok kategoride burs imkanı sağlıyor. Başvurular Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında kabul edilecek.

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı:
Tıp, eczacılık, hemşirelik, diş hekimliği ve sağlık bilimleri öğrencilerine yönelik burslar sunuyor. Başvurular Ağustos ve Eylül aylarında yapılabiliyor.

Sütaş Eğitime Destek Bursu:
Belirli üniversitelerdeki öğrencilere yönelik olan bu burs için başvurular Eylül ayında yapılacak.

Kızılay Bursu:
Ortaöğretim, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik burslar sunuyor. Başvurular Eylül ve Ekim aylarında yapılabiliyor.

Sabancı Vakfı:
Üniversiteye yeni başlayan, engelli veya Kalkınmada Öncelikli İllerden gelen öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Başvurular Eylül ve Ekim aylarında kabul edilecek.

Vehbi Koç Vakfı:
Yüksek öğrenim, hemşirelik ve asistanlık gibi çeşitli alanlarda burs sunuyor. Başvurular Eylül ve Ekim aylarında yapılabilecek.

MEV Milli Eğitim Vakfı:
İlkokuldan lisansüstü seviyeye kadar öğrencilere yönelik burs imkanı sunuyor. Başvurular Eylül ve Ekim aylarında kabul edilecek.

KYK Bursu:
Lisans ve lisansüstü seviyelerde öğrencilere verilen KYK bursları, Ekim ayında başvurulara açılacak.