Yurt içinde gram altın fiyatları kur tarafında yaşanan yukarı yönlü hareketler ile birlikte 1700 TL seviyesinde fiyatlanmaya devam ederken, piyasa uzmanı İslam Memiş'ten çok konuşulacak bir tahmin geldi. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın için olumlu bir trend beklemediğinin altını çizerek, 2024 yılının ilk yarısına işaret etti:

 “Borsanın altına kıyasla daha yükselişi var. Döviz ve altın şu anda yüksek. Altın bir miktar daha yükselecek. Ama kazandırma açısından bence borsadan daha fazla kazandırmaz. Altın uzun vadeli bir yatırım aracı. Altını alan yıllık bazda kazanır. 2024 yılının ilk yarısında 2 bin seviyesinde üzerinde rakamlar bekliyorum.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Bu seviyelerden altın, gümüş, döviz alımında beklemekte faydalı. Borsası, dövizi, altını vs. bütün yatırım araçları şu an bıçak sırtında. Yatırımcının çok dikkat etmesi lazım. Ciddi bir belirsizlik var”