Bugün, vergi ödemediği için kamuoyunda "vergi yüzsüzü" olarak bilinen mükelleflerin isimleri açıklanıyor. Bu isimler, vergi dairelerinde yer alacak ve 1 Kasım'dan itibaren Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde de paylaşılacak.

Listede, her bir vergi dairesine 5 milyon TL ve daha fazla borcu bulunan ya da bu tutar ve üzerinde kesinleşen vergi ve cezası olan mükellefler yer alacak. Ayrıca, 31 Aralık 2023 itibarıyla vadesi gelmiş olup, 30 Eylül 2024'e kadar vergisini ödememiş olan mükellefler ile 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında tarhiyatları kesinleşen mükellefler de listede bulunacak.

Türkiye genelindeki vergi dairelerinde 15-31 Ekim tarihleri arasında açıklanacak olan listeler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde ise 1-15 Kasım tarihleri arasında yayınlanacak.

Tavuk Eti ve Yumurta Yıkanır mı? Tarım Bakanlığı Önce Uyardı, Sonra Açıkladı Tavuk Eti ve Yumurta Yıkanır mı? Tarım Bakanlığı Önce Uyardı, Sonra Açıkladı

Ayrıca, Belediye Kanunu kapsamında takas ve mahsuba ilişkin başvuruları kabul edilen belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile büyükşehir belediyelerine ait şirketler gibi belirli mükelleflerin açıklama kapsamına alınmayacağı belirtildi.