Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi Kredi kartları için bir devir sona eriyor. 81 ildeki tüm bankalara yeni talimat verildi

Son günlerde sıcak hava ile kavrulan Türkiye, peş peşe sıcaklık rekoru kırıyor. Termometrelerin gösterdiği sıcaklıklar, baş döndürürken bu hafta da sıcaklıkların 40 derecenin üzerinde olacağı öğrenildi.

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, batıdaki sıcaklıkların bu haftada devam edeceğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

“Batıda yüksek sıcaklık devam ediyor. Pazartesi günü ortalamaya dönecek ve İstanbul’un kuzey ve doğusunda gök gürültülü sağanak yağış olabilir. Çarşamba aşırı sıcak bir gün. Marmara, Ege, Akdeniz Bölgesi bu senenin en sıcak gününü yaşayacak" 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, paylaştığı son hava durumu tahminlerine göre  ülkenin kuzeydoğu kesimleri ileMarmara’nın kuzeyinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Kars ve Ardahan çevreleri ile Artvin’in iç kesimleri, Erzurum ve Ağrı’nın kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bilgisine yer verdi.  Fakat sıcaklıklar Marmara ve İç Anadolu’da 40 dereceyi görürken, Ege ve Akdeniz sahillerinde 45 dereceleri göstererek yine mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.