Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca.... Kiracı olmanın şartları değişti! Zam sınırı kalkınca....

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılan düzenlemeler ve ek maddeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülüyor. Bu kapsamda bazı maddeler kaldırılırken, bazıları ekleniyor. Yeni düzenlemelerle birlikte uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili öğretmenlerin iki hakkı iptal edildi. İşte detaylar...
 

Uzman Öğretmenlikte Sınavsız Kariyer İçin Yüksek Lisans Şartı Kaldırıldı: Önceki düzenlemeye göre, yüksek lisans yapmış olan öğretmenler, uzman öğretmen olmak için sınavsız bir avantaj elde ediyordu. Yeni kanunla birlikte bu madde kaldırıldı ve yüksek lisans yapmış olanlar artık uzman öğretmen olabilmek için bu avantaja sahip olmayacak.

Başöğretmenlik İçin Doktora Şartı Kaldırıldı: Eski kanunda, başöğretmenlik için doktora yapmış olma şartı geçerliydi. Ancak yeni düzenleme ile bu şart da kaldırıldı.

Bu değişikliklerin yerine, uzman ve başöğretmen olmak isteyen öğretmenler, Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim alacak. Eğitimlerde başarılı olan öğretmenler, kariyer basamakları hakkına kavuşacak.

Yeni düzenlemeler, öğretmenlerin kariyer yolculuğunu yeniden şekillendiriyor ve Milli Eğitim Akademisi'nde alınacak eğitimlere daha fazla önem veriyor.