Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul 1. sınıf şubeleri ve sınıf öğretmenlerinin, ayrıca ortaokul 5. sınıf şubelerinin e-Okul sistemi üzerinden belirlenmesine yönelik işlemlerin 28-30 Ağustos tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Bu konuda gerekli tedbirlerin alınması için valiliklere yazı gönderildi.

Veliler, çocuklarının 1. sınıfa başlayacağı dönemi ve kayıt tarihlerinin ne zaman başlayacağını takip ediyor. MEB’in takvimine göre, birinci dönem 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. Eğitim haftası kapsamında 1. sınıflar 2 Eylül'de ders başı yapacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak e-Okul sistemi üzerinden otomatik olarak yapılacak, başvuru gerekmeyecek.

Tüm ev sahiplerini ilgilendiriyor! Tazminat alma hakkınız var... Tüm ev sahiplerini ilgilendiriyor! Tazminat alma hakkınız var...

MEB, ilgili valiliklere gönderdiği yazıda, ilkokul ve ortaokul şubelerinin e-Okul sistemi aracılığıyla belirleneceğini ve şube değişikliklerinin yalnızca velinin yazılı talebi üzerine, rehberlik servisinin raporu doğrultusunda ve sadece bir defaya mahsus olmak üzere yapılabileceğini hatırlattı. Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri de vurgulandı.