Bazı bankalar mesaj göndermeye başladı! Kredi kartı düzenlemesinin detayları henüz netleşmemişken vergi uzmanı Nedim Türkmen, canlı yayında kritik bir iddia ortaya attı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarına düzenleme sinyali verdi, ancak ekonomi yönetiminin son halini verdiği düzenlemeyle ilgili olarak vergi uzmanı Nedim Türkmen'den önemli bir iddia geldi.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Türkmen, ipek Özbey'in Sözcü TV'deki programında bazı bankaların kredi kartlarında asgari ödeme tutarını %50'ye yükselttiğini belirtti. Türkmen'in ifadesine göre, bazı özel bankalar, kredi kartı asgari ödemelerini artırdıklarına dair mesajlar göndermeye başladılar. Türkmen, bu durumu şu sözlerle açıkladı: "Bazı özel bankalar, kredi kartında asgari ödemeyi %50'ye çıkardıklarına ilişkin mesaj attılar. Örneğin bizim çalıştığımız banka bize bu mesajı gönderdi." Türkmen, Türkiye'de kredi kartı kullanan insanların sayısının çok fazla olduğunu ve sınırlamaların kaosa yol açabileceğini belirtti. Ayrıca Türkmen, Türkiye'de enflasyonun nedeninin tüketicilerin harcamaları olmadığını ve para arzının arttığını vurguladı.

Kredi kartlarına sert düzenlemelerin gelmesiyle ilgili olarak Türkmen, bunun denenebileceğini ancak kaosun görülmesi halinde vazgeçilebileceğini düşündüğünü ifade etti. Özel bankaların ödeme limitini artırması durumunda ciddi bir etki olacağını belirten Türkmen, tüketicileri kredi kartlarından uzaklaştırmak yerine alışverişleri teşvik etmek gerektiğini savundu. Ayrıca, kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almanın önemli olduğunu ve kredi kartıyla yapılan alışverişlerde genel KDV oranının düşürülmesiyle daha fazla vergi toplanabileceğini dile getirdi.