Prigojin'in ölümü üzerine Kremlin'den de bir açıklama geldi. Yetkililer, kesinlikle Prigojin'i kendilerinin öldürmediğini belirtti. Bu açıklama, Prigojin’in aylar önceki dikkat çeken "Ülkeme yalan söylemektense öldürülmeyi tercih ederim" ifadelerini yeniden gündeme getirdi.

Kimler Aynı Uçakta Yer Aldı?

23 Ağustos'ta yapılan açıklamaya göre, Prigojin’in yanı sıra uçakta yer alan diğer yolcuların kimlikleri de teyit edildi. Yolcu listesinde Wagner’in diğer kurucularından Dmitriy Utkin, Sergey Propustin, Yevgeniy Makaryan, Aleksandr Totmin, Valeriy Çekalov ve Nikolay Matuseyev'in isimleri de yer alıyordu. Kazada ölen mürettebat üyeleri ise Aleksey Levşin, Rustam Karimov ve Kristina Raspopova olarak açıklandı.

Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem! Samsun'da 3.4 büyüklüğünde deprem!

Detaylar Netleşiyor, Sorular Artıyor

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), Tver bölgesinde düşen özel jetin kazasında toplamda 10 kişinin öldüğünü belirtmişti. Ancak bu trajik olay, Prigojin gibi yüksek profilli bir figürün hayatını kaybetmesiyle uluslararası bir boyut kazandı. Prigojin, yıllardır Rusya'da ve yurtdışında birçok önemli olaya adı karışmış, karmaşık ve gizemli bir kişilik olarak biliniyordu.