Geçen sene aralarında, kanallar ve şirketler için mavi tikli hesaplarını uygulamaya entegre eden WhatsApp, ‘okundu bilgisi’ bölümündeki mavi tik sembolünü kullanıcıları sunmaya hazırlanıyor. 

Meta Mavi Tikine Entegre Şekilde Olacak

Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

WhatsApp’ın yeni paylaşlan Android beta sürümü 2.24.14.18’de açıklanan verilere göre, WhatsApp, doğrulama sistemini Meta’nın mavi tikine entegre şekilde olarak tanımlayacak. Bu yeni özelliğin, yaklaşık bir ay içerisinde hem iOS hem de Android kullanıcıların hizmetine açılacak.

Beta Sürümüne Gelmiş Olabilir

Yeni güncelleme, Meta’nın platformları bakıldığında doğrulama özelliğini yaygınlaştırmayı amaçladığını gösteriyor. Bu konuda hem Instagram hem Meta hem de WhatsApp’ta, onaylı hesapların tamamı aynı mavi tik ile kullanıcıların isimlerinin yanında yer allacak. Eğer şu an Google Play Store aracılığıyla WhatsApp’ın beta sürümü kullanıllıyorsa, bu özellik çokta hesabınızda bulunuyor olabilir.

Doğrulama rozeti farklı bir renk seçenekleri ilginç bir çalışma olmasa da Meta verilerinde bu hesapların güvenilir olduğunu gösteren dev bir adım. Meta dışında, X (Twitter) ve TikTok gibi platformların da mavi tik yaygınlaşması, WhatsApp'ın da bu uygulamalardan geri kalmak istemediğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.