İlkokul ve anaokulu öğrencileri 2 Eylül’de derslerine başladı. Diğer sınıflar ise 9 Eylül’de eğitime başlayacak.

Uzmanlar, okul kantinlerinde satılan ürünlerin öğrenciler için sağlıklı olmayabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Kantinlerde, özellikle protein açısından zengin gıdaların ve çocukların günlük besin ihtiyaçlarını karşılayacak atıştırmalık ya da ana öğünlerin sunulması öneriliyor. Uzmanlar, kantinlerde satılan ürünlerin özenle seçilmesi gerektiğine ve kantinlerin hijyen kurallarına uygun şekilde yönetilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

**AMBALAJLARA DİKKAT EDİLMELİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, Cumhuriyet’e verdiği demeçte, geçmişte çocukların hayatına mal olan şırınga şeklindeki çikolataların kapaklarının nefes borusuna kaçmasıyla ilgili önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Toprak, gıda ambalajlarının yasal düzenlemelere uygun olması gerektiğini belirtti ve “Gıda ambalajı üreticilerinden kantin işletmecilerine kadar herkes yasal sorumluluk taşır. Etiket okuma alışkanlığı kazandırılmalı ve sağlık riski taşıyan ürünler için gerekli yasal düzenlemeler titizlikle uygulanmalıdır” dedi.

Tezgâhlara Bereket Geldi! Balık Fiyatlar Yarı Yarıya Düşecek Tezgâhlara Bereket Geldi! Balık Fiyatlar Yarı Yarıya Düşecek

Toprak ayrıca, kantinlerdeki gıda maddelerinin saklanma ve sunum koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. “Kantinlerin ve çalışanların hijyenik olması son derece önemlidir. Yemekhane ve kantin çalışanlarının mutlaka önlük, bone, maske ve eldiven gibi koruyucu ekipmanlar kullanmaları sağlanmalıdır. Ambalajsız gıdalar uygun sıcaklıkta muhafaza edilmelidir. Unutulmamalıdır ki yemek hizmeti yalnızca karın doyurmak değil, aynı zamanda sağlıklı ve güvenli gıda sunmaktır” şeklinde konuştu.