Güncel

Yaşlılar Dikkat! Bu Yöntemle 4 Kişiden 21 Milyon Lira Çaldılar

Antalya'da, 70 yaş üstü dört kişiyi dolandırarak toplam 21 milyon 518 bin lira elde eden beş şüpheli yakalanarak, dördü tutuklandı

Abone Ol

70 Yaş Üstündeki Bireyleri Hedef Aldılar, 4 Kişiyi 21 Milyon Lira Dolandırdılar

Antalya’da, özellikle 70 yaş üstündeki kişilere telefonla ulaşarak kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan beş şüpheli, dört vatandaşı toplamda 21 milyon 518 bin lira dolandırdı.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü, yaşlı bireylere yönelik dolandırıcılık faaliyetlerine karşı bir operasyon başlattı. Şüpheliler, aradıkları kişilere MİT mensubu, hakim, savcı, emniyet ve jandarma görevlisi olduklarını söyleyerek, "Kimliğiniz bir olayda kullanıldı, adınız terör örgütüne karıştı" gibi korkutucu ifadelerle baskı yaparak dolandırıcılık gerçekleştirdiler.

Yapılan araştırmalar sonucunda, bu kişiler tarafından dolandırılan dört vatandaşın maddi kaybı tespit edildi. Operasyon sonucunda yakalanan beş şüpheliden dördü, "Nitelikli Dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda 12 bin 500 dolar, yedi adet altın bilezik ve cep telefonları ile sim kartlarına el konuldu.