Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgası, yeni haftada da etkisini sürdürecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde devam edeceğini belirtti.

Haftanın ilk günlerinde de yüksek sıcaklıkların kendini hissettireceği belirtilirken, ferahlamak isteyenlerin hafta ortasına kadar sabretmeleri gerekecek gibi görünüyor. İstanbul'da yarın başlayacak olan yağışlar, biraz olsun serinlemeye katkı sağlayabilirken, Ankara'da çarşamba günü sıcaklıkların bir miktar düşeceği öngörülüyor.

e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise hala 40 derecenin üzerinde seyreden yüksek sıcaklıklarla mücadele edecek. Vatandaşların aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda yetkililer uyarılarda bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde hafta ortasına doğru sıcaklıklarda hafif bir düşüş beklenirken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyir devam edecek.

Yağış konusunda ise İstanbul'da Anadolu yakasında, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce çevrelerinde sağanak yağış beklentisi bulunuyor. Ayrıca Marmara'nın doğusu, Batı Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Ardahan çevresi, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde de yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Bu yağışların perşembe ve cuma günlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Büyükşehirlerden İstanbul'da yarın başlayacak olan sağanak yağışlar sıcaklıklara bir mola sağlayabilirken, Ankara'da yağış beklenmezken çarşamba günü sıcaklıklarda hafif bir düşüş bekleniyor. İzmir'de ise sıcak hava etkisini sürdürecek ve sıcaklık değerleri 34-35 derece civarında seyredecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise sıcaklıkların hala 40 derecenin üzerinde seyretmesi beklenirken, vatandaşların sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.