Güncel

YKS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM'den tarih

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumları sona erdi. Üniversite adayları, 8-9 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen sınavların ardından sonuçların açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. ÖSYM, yayımladığı sınav takvimiyle YKS sonuçlarının açıklanacağı günü duyurdu.

Abone Ol

YKS 2024 sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak

ÖSYM'nin sınav takvimine göre, YKS 2024 sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü ilan edilecek. Sınav sonuçları, adayların T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden veya mobil uygulaması aracılığıyla öğrenilebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek; internet sayfasındaki duyurular tebliğ hükmünde olacak.

Sonuç belgelerinde neler bulunacak?

Adayların sonuç belgelerinde, sınavda verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları, Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı ve başarı sırası, varsa Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) puanları ve başarı sıraları yer alacak. Ayrıca Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ve yerleştirme puanları ile başarı sıralamaları da belgede bulunacak.

Sınav sonuçları nasıl kullanılacak?

Adayların hesaplanan TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri, ilgili programlara yerleştirme tercihlerinde kullanılacak. Başarı sırası aranan programlara ise sadece belirlenen en düşük başarı sırasına sahip adaylar başvurabilecek. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar, bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyecek.

Sonuçları öğrenmek için izlenecek adımlar

Adaylar, YKS sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresine veya mobil uygulamasına giriş yapacak. T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra, sonuç sayfasında tüm detaylar görülebilecek. İnternet sayfasında yayımlanan duyurular, resmi tebliğ niteliğinde olacak.