Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yabancı öğrencilerin Türkiye'de kendi imkanlarıyla okuduğunu vurgulayarak, uluslararası öğrenci sayısını artırmak istediklerini belirtti. Özvar, Türkiye'de yaklaşık 350 bin yabancı öğrencinin bulunduğunu ve bu öğrencilerin yüzde 95'ten fazlasının kendi imkanlarıyla okuduğunu ifade etti.

Türkiye'nin yükseköğretim alanına yapılan yatırımların önemine değinen Özvar, üniversiteye gitmek isteyen her gence Türkiye Cumhuriyeti'nin kapılarının açık olduğunu vurguladı. Türk yükseköğretim sisteminin kapsayıcılığına dikkat çeken Özvar, uluslararası öğrencilere de aynı fırsatları sunduklarını belirtti.

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Uluslararası öğrenci sayısını artırmak istediklerini vurgulayan Özvar, Türkiye'nin son zamanlarda müşahede ettiği yabancı düşmanlığına karşı uyarılarda bulundu. Türkiye'nin çeşitliliği tolere eden ve bunu zenginlik olarak gören bir ülke olduğunu belirten Özvar, uluslararası öğrencilere ve akademisyenlere kapılarının açık olduğunu ifade etti.