Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) ziyarette bulunarak burada "Spor Dostu Kampüs" projesini tanıttı.

Başkan Özvar, bisiklet etkinliğinin ardından basketbol ve futbol yarışmalarını başlattı ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ile birlikte öğrencilerle futbol maçı yaptı. Özvar, gençlerin yanı sıra kampüs sakinlerinin de spor ve fiziksel aktiviteye teşvik edilmesini ve düzenli sporun yaşam tarzı haline gelmesini amaçladıklarını belirtti.

YÖK Başkanı Özvar, "Gençler arasında sporun bir yaşam alışkanlığı haline gelmesini hedefliyoruz. Küresel salgın ve dijital bağımlılık nedeniyle gençler arasında fiziksel aktivite yetersizliği önemli bir sorun haline geldi. Bu nedenle kampüslerde spor bilincinin artırılması ve gençler arasında egzersizin yaşam tarzı haline gelmesi için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Proje kapsamında üniversitelerde spor tesislerinin ve aktivitelerin geliştirileceğini, spor faaliyetlerinde paydaşlarla iş birliklerinin artacağını ve dezavantajlı öğrencilerin spor faaliyetlerine katılımlarının sağlanacağını belirtti.

Özvar, "Üniversitelerimizin spor alanındaki performansları yıllık olarak ölçülecek. Spor Dostu Kampüs Değerlendirme Kriterleri ile üniversitelerimizin spor dostu yaklaşımları ve sağlıklı yaşam faaliyetleri değerlendirilecek" diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Ersöz ise projenin üniversite gençliğinin sporla ilişkisini kitleselleştirmek adına önemli olduğunu vurgulayarak, sporun gençlerin yaşamının bir parçası haline gelmesini amaçladıklarını belirtti. Konuşmaların ardından sporculara ödüller verildi ve lansman sona erdi.