"Türk Öğrencilerin Yabancı Ülkelerde Öğrenimleri Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakanlık tarafından sağlanan bilgilere göre, yönetmelikte bazı tanımlar güncellenmiş ve öğrenim görülen kurum, öğrenim planı ile mezuniyet tarihi gibi tanımlar eklenmiştir.

PKK'ya ağır darbe! Kırmızı kategorideki terörist Seyran Çomak etkisiz hale getirildi PKK'ya ağır darbe! Kırmızı kategorideki terörist Seyran Çomak etkisiz hale getirildi

1416 Sayılı Kanun kapsamındaki sınavla yurt dışına gönderilen Türk öğrenciler için, yurt dışında yüksek lisans veya doktora başvurusu yapmak üzere verilen 12 aylık bekleme süresi 18 aya çıkarılmıştır.

Yüksek lisans eğitimini 6 aydan fazla uzatarak tamamlayan öğrencilere, resmi veya kısmi burslu doktora yapma hakkı verilmiştir.

Öğrencilerin öğrenim süreçlerinin kurum ihtiyaçlarına göre etkili bir şekilde izlenmesi amacıyla, süre uzatımı, bilimsel hazırlık, tez ve alan çalışması, bilimsel etkinlik talepleri ile doktora sonrası araştırma izni ve ülke, alan, öğrenim seviyesi ve okul değişikliği taleplerinde yurt içi akademik danışman görüşü alınması öngörülmüştür.

Hamile olan veya yurt içinde dil öğrenimi gören kadın öğrenciler için doğum izni düzenlemeleri yapılmıştır. Buna göre, yurt içindeki kadın öğrencilere doğum öncesi ve sonrası toplam 16 hafta burslu izin verilecektir.

Yurt dışında eğitim gören kadın öğrencilere verilen 12 aylık burssuz izin hakkı, yurt içinde veya bekleme sürecindeyken doğum yapan kadınlara da tanınmıştır.

Resmi Gazete'deki düzenlemeye göre, doktora sonrası araştırma izninin gereklilikleri ve sınırları Bakanlıkça belirlenecek. Ayrıca, doktora sonrası araştırma izni başvurusu için mezuniyet tarihinden itibaren süre 2 aydan 1 aya düşürülmüştür.

Resmi burslu statüde lisansüstü eğitim görmeye hak kazanan öğrencilere yurt içinde oryantasyon ve bilgilendirme eğitimleri verilecek, yurt dışına çıkışta gerekirse Bakanlık tarafından müşavirlik veya ataşelik koordinesinde oryantasyon yapılacaktır.

Yurt dışında eğitim görecek öğrencilerin belirlenen vize türünü kullanmaları zorunlu hale getirildi.