Son dönemde yapılan düzenlemelerle birlikte tüm memur, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin temmuz dönemindeki 6 aylık zammı yüzde 25'e çıkarılmıştır. Ancak, en düşük aylık tutar olan 7.500 lira, bu zamdan yararlanamayacak.

Yapılan önergeler doğrultusunda yüzde 25'lik zam sadece kök aylıklara uygulanacak şekilde belirlenmiştir. Bu nedenle, örneğin 6.000 lira olan kök aylığına Hazine desteğiyle 7.500 lira alan bir emeklinin kök aylığına yüzde 25 zam yapılacak, yani 6.000 lira olan aylığı 7.500 liraya yükselecektir. Ancak, bu emekli zaten 7.500 lira aylık aldığı için ek bir zam alamayacak ve Hazine desteği de alamayacak.

Buna karşılık, kök aylığı 6.500 lira olan ve Hazine desteğiyle 7.500 lira aylık alan bir emeklinin 6.500 liralık aylığı yüzde 25 artacağı için yeni aylığı 8.125 lira olacaktır.

Sonuç olarak, 7.500 lira aylık alan ve kök aylığı 6.000 liranın altında olan bütün emekliler, bu zamdan etkilenmeyecek ve 7.500 lira aylık almaya devam edeceklerdir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar... Emlak vergisi muafiyetinde detaylar belli oldu! İşte yeni düzenlemede detaylar...

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi