Yeni ödeme sistemi başladı

Ankara'da faaliyet gösteren bir zincir market, üç mağazasında nakit ödemeleri kaldırarak alışverişlerde yalnızca kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılmasını kararlaştırdı. Bu uygulamanın başlayacağı mağazalara "Sevgili müşterilerimiz, 08.07.2024 tarihinden itibaren bu mağazamızda yapılan alışverişlerde daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi yaşamanız amacıyla sadece kredi/banka kartları ile ödemeye geçilecektir" şeklinde pankartlar asıldı.

Sosyal medyada tepkiler

Yeni uygulama, sosyal medyada hızla gündeme oturdu. Bazı vatandaşlar bu durumu olumlu bulurken, bazı kullanıcılar ise tepki gösterdi. Kartlı ödeme sisteminin avantajları ve dezavantajları üzerine çeşitli yorumlar yapıldı.

Nakit ödemeler tarihe mi karışıyor?

Bu uygulamanın yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı merak konusu oldu. Diğer zincir marketler de benzer bir adım atar mı? Kartlı ödeme sisteminin avantajları neler? Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, milliyet.com.tr'ye verdiği röportajda, bu uygulamanın vergi kayıp ve kaçaklarını engelleyeceğini belirtti.

Ekonomistten değerlendirme

Bayram, zincir marketlerin bu tür bir uygulamaya geçmesinin, vergi kayıp kaçağını önleyeceğini ve tüm satışların yüzde 100 faturalandırılacağını ifade etti. "Diğer marketler ve iş yerleri de kredi kartına geçebilirse vergi tam olarak alınabilecektir" dedi.

YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi? YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi?

Diğer marketler de geçebilir mi?

Bayram, diğer zincir marketlerin de bu tür bir uygulamayı benimseyebileceğini belirtti. "Birden fazla şubesi olan zincir marketlerde fiş ya da fatura kesilememesi durumu söz konusu değil. Fiş ya da fatura kesiliyorsa vergi kayıp kaçağı da olmayacaktır. Marketlerin doğrudan bu uygulamaya geçmesi yerinde olacaktır" diye ekledi.