19 Mayıs'ta ücretsiz ulaşım müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, bakanlığa bağlı raylı sistemlerin ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Marmaray, Başkentray, İZBAN gibi önemli ulaşım hatlarının yanı sıra, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı da bu özel günde ücretsiz olacak.

YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi? YKS Tercih Robotu 2024 | YÖK Atlas Tercih Robotu ile Tercih Nasıl Yapılır? 2024 YKS Kaç Kişi Girdi?

Gençler demiryolunu tercih ediyor

Bakan Uraloğlu, demiryollarının Türkiye’nin en önemli ulaşım modlarından biri olduğunu vurgulayarak, gençlerin bu sistemleri yoğun olarak tercih ettiğini belirtti. Yüksek Hızlı Tren (YHT) yolcularının yüzde 19.8’inin gençlerden oluştuğunu ifade eden Uraloğlu, TCDD Taşımacılık tarafından işletilen YHT, anahat ve bölgesel trenlerde gençlere yüzde 15 oranında indirim yapıldığını ve çeşitli abonman seçenekleri sunulduğunu söyledi.

Yüksek hızlı trenlerde gençlere özel indirimler

Gençlerin Yüksek Hızlı Trenlere ve turistik trenlere büyük ilgi gösterdiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Gençlerimize YHT, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 15 indirim ve çeşitli abonman seçenekleri sunuyoruz. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin demiryolu sevgisiyle büyümesi çok önemli.” şeklinde konuştu.