Tüm Türkiye Narin'in acı haberiyle yasa boğulmuşken yürekleri yaralayan bir haber de Tekirdağ'dan geldi.
Ailesinin hastaneye götürdüğü 2 yaşındaki Sıla bebeğin beyin kanaması geçirdiği ve vücudunda morluklar olduğu tespit edildi.


Küçük Sıla ameliyata alınırken, kızının televizyon ünitesinden düştüğünü iddia ettiği annesi Bakiye Yeniçeri ve 1 kişi istismar şüphesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınan annenin tutuklandığı öğrenilirken Tekirdağ Valiliği'nden ise konuyla ilgili açıklama geldi. 2 yaşındaki Sıla'nın hayati tehlikesinin sürüyor.


"KOMŞUM DÜŞÜRDÜ, YARALANDI"


Malkara'da yaşayan anne Bakiye Yeniçeri, kızı Sıla'yı 2 Ağustos günü Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü.
Vücudundan morluklar olan Sıla'nın annesi, doktorlara çocuğu, bıraktıkları komşunun düşürdüğünü ve yaralandığını söyledi.


Muayenesi yapılan Sıla, daha sonra ailesine teslim edilerek evine gönderildi.


Aile, geçen pazar akşamı Sıla'yı yeniden Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü.


Baygın halde olan Sıla'yı muayene eden doktorlar, darp izleri ve morluklar görünce durumu polise bildirdi.

Durumu ağır olan Sıla bebek Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.


"BEYİN KANAMASI GEÇİRDİĞİ BELİRLENDİ"


Muayene edilen Sıla'nın beyin kanaması geçirdiği belirlendi, vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular elde edildi ve acil ameliyata alındı.


Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan Sıla'nın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Narin'in gözaltında olmayan tek amcasından bomba açıklamalar ‘Günler sonra ortaya çıktı’ Narin'in gözaltında olmayan tek amcasından bomba açıklamalar ‘Günler sonra ortaya çıktı’


Hastane ayrıca Sıla'dan aldığı DNA örneklerini incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.


ANNE VE ÜVEY BABA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU


Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aile ve komşularının bilgisine başvurdu.


Anne Bakiye Yeniçeri, kızının bıraktığı komşularında televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti.
Yapılan incelemenin ardından ailenin diğer 5 yaşındaki kızı koruma altına alındı. Müdürlük ayrıca anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulundu.


POLİS KIYAFETİYLE EMNİYETTEN ÇIKARILDI


Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı, gizlilik kararı aldı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü de soruşturma kapsamında anne Bakiye Yeniçeri ile üvey babayı gözaltına aldı. Anne, emniyetteki işlemlerinin ardından polis kıyafeti giydirilerek adliyeye sevk edildi.

ANNE TUTUKLANDI


Anne Yeniçeri, çıkarıldığı mahkemede, 'Çocuğu ihmal' suçundan tutuklandı. Yeniçeri'nin getirildiği sırada adliye binası önünde toplanan kalabalık ise tepki gösterdi.


Kalabalığı, polis ekipleri sakinleştirdi. İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı da ilçeye gelerek gelişmeleri takip etti.


Bu arada soruşturma kapsamında savcılığın ailenin komşusu olan yaşı 18'den küçük çocuğunun ifadesine başvurduğu öğrenildi.


GÖZALTI SAYISI 4'E YÜKSELDİ


Gözaltına alınan anne Bakiye Yeniçeri'nin tutuklanmasının ardından valilik açıklama yaptı.
"Malkara ilçesinde gerçekleştiği iddia olunan ve sosyal medyada yer alan 'Mağdur çocuğa cinsel istismar' konusu hakkında basın açıklaması" başlığı taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Tekirdağ ilimiz Malkara ilçesinde gerçekleştiği iddia olunan ve sosyal medyada yer alan 'mağdur çocuğa cinsel istismar' konusu ile ilgili aile üyeleri ve komşulardan oluşan toplam 5 kişi gözaltına alınmış bunlardan birisi tutuklanmıştır. Diğer dört şüpheli ise gözaltına alınmıştır. Mağdurenin tedavisi hastanede devam etmektedir. Soruşturma Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle sürdürülmektedir."