Güncel

2 Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin Lira Faizsiz Kredi | Evlilik Desteği Ödemeleri Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını duyurdu. Kabine toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, fonun detaylarını paylaştı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını duyurdu. Kabine toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, fonun detaylarını paylaştı.

Deprem Bölgesinde Başladı: 9 Bin Çift Başvurdu

Deprem bölgesinde pilot olarak uygulanan Aile ve Gençlik Fonu'na şu ana kadar 9 bin 38 çiftin başvurduğunu belirten Bakan Göktaş, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Projenin ilk başvurusu Kahramanmaraş'tan yapıldı ve Bakan Göktaş, bu çiftle sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

48 Ay Vadeli, 2 Yıl Geri Ödemesiz 150 Bin Lira Faizsiz Kredi Desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen proje kapsamında, başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanıyor. Proje, aile kurumunun desteklenmesi, güçlendirilmesi ve gençlerin sosyal risklere karşı korunmasını hedefliyor. İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da uygulamaya başlandı.

Kimler Başvurabilir?

Fona başvurmak isteyen gençlerin, evlilik öncesi bakanlığın sunduğu eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanması ve evlilik sonrasında da bu hizmetlere devam etmeyi taahhüt etmesi gerekiyor. Şu ana kadar başvuruları onaylanan 2 bin 283 çift, evlilik ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanmaya başladı. Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlere yönelik ödemeler bugün itibarıyla başladı. İlk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek verilecek.

Kadını ve Aileyi Karşı Karşıya Getiren Anlayışı Reddediyoruz

Bakan Göktaş, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı'na ilişkin açıklamalarında, aileyi merkeze alan bir vizyon belgesi ve eylem planını Türkiye'de ilk defa gerçekleştirdiklerini vurguladı. 2024-2028 yıllarını kapsayan bu belge, 5 stratejik amaç, 15 stratejik hedef ve 100 faaliyeti içeriyor. Aile kurumunun ve tüm aile bireylerinin korunması ve güçlendirilmesi, Anayasa’nın bir sorumluluğu olarak ele alınıyor.

Eylem Planında Bir Tezatlık Yok

Göktaş, "kadını güçsüzleştirmeye yönelik" olduğu iddialarına karşı, eylem planının kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının güçlenmesi çalışmalarıyla bir tezat teşkil etmediğini belirtti. Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın 8 Mart 2024'te kamuoyuna duyurulduğunu ve bu belgenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını ifade etti. Kadına karşı şiddetin önlenmesinde kararlı mücadelenin vurgulandığı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi de bu kapsamda önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor.