Güncel

2014 Yılında Kaybolmuştu: Malezya Uçağının İzine Rastlandı

Cardiff Üniversitesi araştırmacıları, 2014'ten beri kayıp olan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçağın düştüğüne dair yeni bir iz bulduklarını açıkladılar.

Abone Ol

Cardiff Üniversitesi araştırmacıları, 2014'ten beri kayıp olan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçağın düştüğüne dair yeni bir iz bulduklarını açıkladılar. Avustralya'daki bir su altı dinleme istasyonunda, uçağın kaybolduğu saatlerde kaydedilen 6 saniyelik bir sinyal, uçağın düştüğü noktayı belirlemede önemli bir veri olabilir.

MH370 Uçağının Kaybolması:

8 Mart 2014'te Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmek üzere havalanan MH370 sefer sayılı uçak, kalkıştan 38 dakika sonra iletişimi kaybetmişti. Uçak, radar kayıtlarına göre planlanan rotadan batıya saparak Güney Hint Okyanusu'na doğru uçmuştu. Uçakla ilgili bugüne kadar sadece bazı enkaz parçalarına ulaşılabilmişti.

Yeni Bulgu:

Cardiff Üniversitesi'nden araştırmacılar, Avustralya'daki su altı mikrofonları aracılığıyla kaydedilmiş bazı sinyalleri keşfetti. Bu sinyallerin, uçağın düştüğü tahmin edilen saatlerde kaydedilen 6 saniyelik ses dalgası olduğu belirtildi. Araştırmacılar, bu sesin, saniyede 200 metre hızla düşen 200 tonluk bir uçağın küçük bir depreme eşdeğer kinetik enerji oluşturması sonucu oluştuğunu belirtti.

Su Altı Dinleme İstasyonları:

Araştırmacılar, Birleşmiş Milletler'in Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması'nı denetlemek amacıyla kurulan iki su altı dinleme istasyonundan veri topladılar. Bu istasyonlar, İngiliz denizaşırı topraklarından Diego Garcia Adası ve Avustralya'nın Cape Leeuwin bölgesinde bulunuyor.

Dr. Usama Kadri'nin Açıklamaları:

Cardiff Üniversitesi'nden Dr. Usama Kadri, sinyallerin birkaç dakikada ulaşabileceği iki dinleme noktasından Cape Leeuwin'de bir kayıt yapıldığını, ancak Diego Garcia'da herhangi bir kaydın bulunamadığını belirtti. Bu durum, sesin kaynağıyla ilgili soru işaretleri doğurdu. Kadri, benzer bir enerji çıkaracak patlamalarla bölgede bir sinyal tatbikatı yapılabileceğini ve bu tatbikatın, uçağın yerini tam olarak belirlemeye yardımcı olabileceğini söyledi.