2023 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Haziran ayında üç aşamada (TYT, AYT, YDT) gerçekleştirilen sınavın sonuçlarına dair adayların bilgi almak için ÖSYM'nin açıklamasını bekliyor. ÖSYM sınav takvimine göre, YKS sonuçları Temmuz ayında açıklanacak.

YKS sonuçlarının bugün açıklanıp açıklanmayacağına dair net bir bilgi verilememektedir. Adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi ve saatini ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilirler. Sonuçları sorgulamak için T.C. Kimlik Numarası ve şifre kullanılmalıdır.

2023 YKS sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından 20 Temmuz 2023 tarihinde ilan edileceği belirtilmiştir. Adaylar sonuçlarını ilan edildiği tarihten itibaren ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden öğrenebileceklerdir.

Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü Borsa İstanbul’da yeni rekor: BIST 100 endeksi tüm zamanların zirvesini gördü

YKS tercihleri için henüz tarihler belli değildir. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih tarihi ve tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlanacak ve adaylar tercihlerini belirlenen süre içinde yapabileceklerdir.