Güncel

2024 KPSS ortaöğretim soru ve cevapları yayımlandı

2024 yılında gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınavının soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, sınava katılan adaylar 15 Eylül 2024 tarihinde uygulanan sınavın soru ve cevaplarına erişebilecek.

Abone Ol

Sınav soru ve cevaplarına erişim nasıl sağlanacak?

ÖSYM, 2024 KPSS Ortaöğretim sınavının temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının %10'unu yayımladı. Sınava başvuran adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden sınav sorularının tamamını görüntüleyebilecek. Adaylar, sorulara 15 Eylül 2024 saat 13:20’den itibaren erişebilecek ve bu görüntüleme süreci 25 Eylül 2024 tarihinde saat 23:59’da sona erecek.

Sorular telif haklarına tabi

KPSS ortaöğretim sınav soruları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunuyor. Soruların telif hakları ÖSYM’ye ait olup, herhangi bir şekilde çoğaltılması, dağıtılması veya yayımlanması yasak. Bu kurala uyulmadığı takdirde yasal işlemler yapılabileceği vurgulandı.

Adaylara önemli uyarı

Sınava katılan adayların, sınav sorularını görüntüleyebilmesi için ÖSYM’nin belirttiği süre içinde işlem yapmaları gerekiyor.

https://www.osym.gov.tr/TR,30687/2024-kpss-ortaogretim-temel-soru-kitapcigi-ve-cevap-anahtari--10.html