Güncel

2024 YKS sonuçları ve istatistikler... Öğrenciler döküldü: Fen-matematik ortalamaları çakıldı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı ve fen-matematik testlerindeki düşük ortalamalar öne çıktı.

Abone Ol

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı ve fen-matematik testlerindeki düşük ortalamalar öne çıktı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un verdiği bilgilere göre:

  • Türkçe (TYT) testinde adayların doğru cevap ortalaması 21,427, sosyal bilimlerde 9,001, temel matematikte 7,955 ve fen bilimlerinde 3,478 olarak belirlendi.
  • AYT matematik testi ortalaması 5,547 iken, fen bilimleri testi altında fizikte 2,247, kimyada 1,457 ve biyolojide 2,324 olarak kaydedildi.
  • Yabancı Dil Testi (YDT) sonuçlarına göre, Almanca ve Rusça'da kadın adayların, Fransızca, İngilizce ve Arapça'da ise erkek adayların ortalamaları daha yüksek çıktı.

Sınavın üç oturumunda toplam 680 soru sorulduğu ve iptal edilen soru bulunmadığı bilgisi de paylaşıldı. Adayların tercih sürecine hazırlanırken bu istatistikleri dikkate almaları önem taşıyor. Tercih süreci için kılavuzun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Tercih yaparken adayların puanlarını ve sıralamalarını göz önünde bulundurarak gerçekçi tercihler yapmaları öneriliyor.