Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip... Bursa'da ev sahibinden dehşete düşüren işkence! Kiracısına kadın iç çamaşırları giydirip...

ABD'nin İsrail'e yönelik Refah'taki olaylar karşısındaki tavrı tartışma yaratırken, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamaları çelişkili bir görüntü sergiliyor. Ulusal Güvenlik Sözcüsü Jhon Kirby, İsrail'in olaylarla ilgili tam soruşturma yürütmesinden memnun olduklarını belirtirken, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller ise İsrail'in henüz ön soruşturmayı tamamlamadığını ve tam soruşturmaya başlayacağını ifade etti. Miller ayrıca, İsrail'in meşru hedefleri vurduğunu savunarak çadırlarda yangın çıktığını iddia etti. Kirby ise ABD'nin Refah'ta olanlara kayıtsız kalmadığını ve endişelerini İsrail'e ilettiklerini belirtti, ancak İsrail'in ABD'nin kırmızı çizgisini aşmadığını savundu.

Bu arada, ABD siyasetinin tanınmış isimlerinden biri olan Nikki Haley'in İsrail'e ziyareti sırasında ortaya çıkan bir fotoğraf ise büyük yankı uyandırdı. Haley'in Gazze'ye atılacak bombalardan birinin üzerine "bitirin onları" yazdığı görüntü, Washington'un İsrail'e verdiği desteği bir kez daha sorgulatırken, uluslararası alanda da tepkilere neden oldu.