Financial Times, ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Matthew Axelrod'un son günlerde Ankara ve İstanbul'da Türk yetkililerle görüştüğünü bildirdi. Axelrod'un mesajı, Türkiye'nin Amerikan menşeli çipler ve Rusya'nın Ukrayna'daki savaşında kritik öneme sahip diğer bileşenlerin ticaretini engellemek için daha fazla çaba göstermesi gerektiği yönündeydi.

Axelrod, Financial Times'a verdiği demeçte, "ABD teknolojisinin Rusya'ya yasa dışı şekilde akışını durdurmak için Türkiye'nin desteğine ihtiyacımız var. Türk yetkililerinin ve sanayinin hızlı ilerleme göstermesi gerekiyor, aksi takdirde ihracat kontrollerimizden kaçanlara yaptırım uygulamak zorunda kalacağız," dedi.

Miras kalan tarla sahiplerine müjde: Devletten her ay düzenli ödeme Miras kalan tarla sahiplerine müjde: Devletten her ay düzenli ödeme

ABD'li yetkiliye göre, Türkiye, Çin'in ardından Rusya'ya gönderilen ABD menşeli yüksek öncelikli malların en büyük ikinci kaynağı konumunda. Axelrod'un Türkiye'ye bu ticaretin "acil bir sorun" olduğunu ilettiği ve Ankara'dan "ABD kontrollü ürünlerin Rusya'ya aktarılmasını yasaklama ve uygulama" çağrısında bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, Moskova'nın ABD parçalarına erişim sağlamak için Türkiye'nin ticaret politikasını istismar etmeye çalıştığı ifade edildi. Yetkili, ilerleme sağlanmadıkça ve sağlanan ilerleme yetersiz kaldıkça yaptırımların devam edeceğini söyledi.