Güncel

ABD'nin dev bankası altın tahminini açıkladı! Yükselecek mi? Düşecek mi?

Bank of America (BofA), altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceği yönündeki öngörülerini paylaştı. Yılın başından itibaren yüzde 28 oranında değer kazanan ons altının, gelecek yıl 3 bin dolara yükselebileceği belirtildi. Analistlerin son raporları, bu artışın özellikle küresel piyasalarda etkisini göstermeye devam edeceğini gösteriyor.

Abone Ol

Bank of America (BofA), altın fiyatlarında yükseliş beklentisini sürdürerek, 2024 yılında ons altının 3 bin dolara ulaşacağını öngörüyor. Küresel piyasalarda altının değeri hızla artarken, yıl başından bu yana ons başına %28'lik bir artış kaydedildi.

Altın fiyatlarında rekor artış

Son dönemde rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları, Bank of America analistlerine göre daha da yükselebilir. Analistler, haziran ayında yayınladıkları raporda, altının önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde 3 bin dolar seviyesine ulaşacağını tahmin etmişlerdi. Şu an itibarıyla ons altın, 2 bin 647 dolar seviyelerinde işlem görse de, küresel piyasalardaki bu yükseliş trendi hızla devam ediyor.

2023 yılındaki artış dikkat çekici

Altın fiyatlarındaki bu yükselişin temelinde birçok faktör bulunuyor. Yıl başından bu yana %28 oranında artış gösteren altın, geçtiğimiz yıl boyunca %43 oranında değer kazandı. Özellikle küresel belirsizlikler ve enflasyon baskısı, yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altına olan talebi artırmış durumda.Altının ons fiyatındaki yükseliş, Türkiye’de de gram altına yansıdı. Yurt içinde gram altın, eylül ayı sonunda 3 bin lira seviyesini aşarak yeni rekorlara imza attı. 

BofA: Altın yükselişine devam edecek

Bank of America, altın fiyatlarındaki bu yükselişin devam edeceğini öngörüyor. Analistler, özellikle küresel ekonomik belirsizlikler ve merkez bankalarının para politikalarının altının cazibesini artırdığına dikkat çekiyor. Haziran ayında yayınlanan raporlarında da belirtildiği gibi, BofA analistleri önümüzdeki 12 ila 18 aylık dönemde altının 3 bin dolar seviyesine ulaşacağını öngörüyor.