Güncel

Açılış Töreninde Giyilen Kıyafetler Gündem Olmuştu! Olimpiyat Komitesi Açıklama Yaptı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda milli sporcuların giyecekleri kıyafetlerin yeniden tasarlanacağını açıkladı.

Abone Ol

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Paris 2024 Paralimpik Oyunları açılış töreninde milli sporcuların giyecekleri kıyafetlerin yeniden tasarlanması için harekete geçeceğini duyurdu.

Komiteden yapılan açıklamada, olimpiyat ve paralimpik açılış törenlerinin ülkeler için kültürel bir görsel şölen olduğu belirtilerek, "Bazı ülkeler geleneksel kıyafetlerini, bazıları ise kendi moda markalarının tasarımlarını sergileyerek bu şölene katılır. Amerika Birleşik Devletleri'nden Moğolistan'a, Fransa'dan İtalya'ya kadar her ülke, kendi kültürel mirasını yansıtan kıyafetlerle yıllardır bu törenlerde yer almaktadır" denildi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılışında hazırlanan kıyafetlerin kamuoyunda olumsuz tepkilere neden olduğu ifade edilerek, şu açıklama yapıldı:

"Paralimpik oyunlar açılış törenindeki kıyafetlerin belirlenmesinde komitemizin rolü bulunmamakla birlikte, yaşanan durum bizi de üzmüştür. Gelecek süreçte, komitemizle daha erken ve etkili bir işbirliği yapılmasını ümit ediyoruz. Amacımız, ülkemizin uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilmesidir. Sporcularımızın konforunu ön planda tutarak yeni kıyafetler için en kısa sürede çalışmalara başlanacaktır. Sürecin zamanında tamamlanamaması durumunda, sporcularımız açılış töreninde Türkiye'ye özel kreasyonlar yerine sponsorumuzun tasarımlarını kullanabilirler. Anlayışınız için teşekkür eder, sporcularımıza başarılar dileriz."

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın açılış töreni, 28 Ağustos'ta yapılacak.