Güncel

Afganistan uyruklu yolcunun photoshoplu seyahati şaşırttı

Erzurum'da Afganistan uyruklu İbrahimi Bismillah (19), Ankara'ya gidebilmek için vatandaşı Abdul Jalal Saıghanı (34) adına hazırlanan yol izin belgesinin tıpkısını bin liralık bir ücrete photoshop ile yaptırdığı belgedeki QR kodu taratınca ortaya çıktı.

Abone Ol

Yasa dışı çalışmalarla Türkiye'ye ayak bastıktan sonra Erzurum'da ikamet etmesine izin verilen Afganistan uyruklu İbrahimi Bismillah, Ankara'ya gitmek için harekete geçti.

Erzurum Tren Garı'na ulaşan İbrahimi Bismillah, Ankara'ya yolculuk edeceğini belirterek yol izin belgesini Devlet Demiryolları gişe memuruna sundu. Bismillah'ın belgenin orjinal olmadığını anlayan TCDD personeli cep telefonu ile belgenin QR kodunu tarattı.

BİN TL VEREREK YAPTIRMIŞ
Belgenin sahte olduğu ortaya çıkan, belgenin üzerindeki fotoğrafın ve kimlik bilgilerinin farklı kişinin bilgilerini taşıdığını gören memur, ardından polis ekiplerine ulaştı. Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği aramalar sonucu İbrahimi Bismillah'ın yol izin belgesindeki fotoğrafın photoshop ile sonradan koyulduğu ottaa çıktı. Bismillah, yol izin belgesini tanımadığı bir kişinin kendisinden bin TL alarak hazırladığını itiraf etti.

Polis ekipleri İbrahimi Bismillah'ı evrakta sahtecilikten işlem yapmak üzere Gürcükapı Polis Merkezi'ne ulaştırdı.