Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Üniversite Öğrencilerine 5 Bin TL Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencilerine 25 yaşına kadar ve belirli koşulları karşılayanlara toplamda 5.000 TL ulaşım desteği sağlayacağını açıkladı

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencilerine yönelik yeni bir sosyal yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, başvuru yapan ve gerekli koşulları karşılayan üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verilecek.

Üniversite Öğrencilerine 5 Bin TL Destek Verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencilerine 5.000 TL'lik ulaşım desteği sağlanacağını açıkladı. Bakanlığın duyurusuna göre, bu destek kapsamında başvuru yapan öğrencilere 1.250 TL’lik dört ayrı ödeme yapılacak. Toplamda 5.000 TL olacak bu destek, öğrencilerin farklı şehirlere yapacakları seyahat masraflarını karşılamayı amaçlıyor.

Bu destekten faydalanmak için gereken başvuru koşulları şu şekilde

- Üniversite öğrencisinin 25 yaşından büyük olmaması gerekiyor.

- Öğrencinin ailesinin ikamet ettiği şehir dışında bir üniversitede okuyor olması ve ailesinin Aile Bakanlığı’nın düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi aileler arasında yer alması şartları aranıyor.

Belirtilen şartları taşıyan öğrenciler, başvuru yapmaları halinde 5.000 TL’lik ulaşım desteğinden yararlanabilecekler.

Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılabilir?

Gerekli koşulları sağlayan öğrenciler, bu destek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurabilirler. 18 yaşından küçük öğrencilerin başvurularını velileri yapmalıdır. Ödeme almak isteyen öğrenciler, seyahat biletini vakfa ibraz ederek başvurularını tamamlayabilirler ve bu şekilde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan ödemelerini alabilirler.