Güncel

AK Parti Kampı Yoğun Gündemle Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla AK Parti kampı bugün Kızılcahamam'da başlıyor. Milletvekilleri ve katılımcılar bugün otele yerleşecek ve 1 Haziran'da Başkan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla kamp resmen başlayacak. 1-2 Temmuz tarihlerinde ise Kızılcahamam'da belediye başkanları bir araya gelecek.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla AK Parti kampı bugün Kızılcahamam'da başlıyor. Milletvekilleri ve katılımcılar bugün otele yerleşecek ve 1 Haziran'da Başkan Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla kamp resmen başlayacak. 1-2 Temmuz tarihlerinde ise Kızılcahamam'da belediye başkanları bir araya gelecek.

Kamuda Tasarruf Hamlesi

AK Parti, kamuya örnek teşkil etmek amacıyla kamuda tasarruf hamlesini başlatacak. İsrafın önüne geçmek için mikro önlemler alınacak ve katılımcılar bu tedbirlere uymak zorunda olacak. Milletvekilleri kampı aileleriyle katılmayacak, otelde her odayı iki vekil paylaşacak. Basılı doküman dağıtılmayacak, dokümanların dağıtımı dijital olarak yapılacak. Katılımcıların önemli bir kısmı genel merkezden kaldırılacak otobüslerle kamp yerine ulaşacak.

2028'in Yol Haritası Belirlenecek

Kampta oturumlar 15 Temmuz Gaziler Salonu'nda gerçekleştirilecek. AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala'nın moderatörlüğünde, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir sunum yapacak. TBMM Parti Grup çalışmaları oturumunda ise TBMM Parti Grup Başkanı Abdullah Güler moderatörlüğünde grup başkanvekilleri ve grup yönetim kurulu üyeleri sunum gerçekleştirecek.

Meclis oturumunun ardından, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından eğitim oturumu yapılacak. Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş moderatörlüğünde, Ekonomi, Enerji ve Tarım oturumunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sunum yapacak. AK Parti'nin başıboş sokak hayvanlarına yönelik taslağı da bu oturumda gündeme gelecek. Kampın son günü, adalet, güvenlik ve dış politika oturumu ile genel istişare ve değerlendirme yapılacak ve Başkan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla kamp sona erecek.

Filistin'e Duyarlılık

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla kampta bir resim sergisi açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sergiyi gezecek. Filistin'e yönelik hassasiyet nedeniyle önceki yıllarda yapılan bakan ve vekillerin voleybol veya basketbol turnuvaları bu yıl yapılmayacak.

Doğurganlık Oranı Etkinliği

Kampın ana konularından biri de doğurganlık oranındaki azalma olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde doğum oranları ve nüfus üzerine bir etkinlik düzenlenecek. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin doğurganlık hızının 1,51'e gerilemesinin varoluşsal bir tehdit olduğunu vurgulamıştı. Emine Erdoğan, kadın milletvekilleriyle bir araya gelerek, doğum oranlarının azalmasının nedenlerini araştıracak. Kadın doğum uzmanı Prof. Dr. İnci Kahyaoğlu ve Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da bu konuda bilgi verecek.

Hazırlanan Raporlar Ele Alınacak

Doğum hızının düşmesiyle ilgili birimlerin hazırladığı raporlar etkinlikte değerlendirilecek. Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilecek etkinliğe MYK, MKYK üyeleri, kurucu üyeler, merkez disiplin kurulu üyeleri, parti içi demokrasi hakem kurulu üyeleri, 28. dönem kadın milletvekilleri, birim başkan yardımcıları, kadın ve gençlik kolları MYK ve MKYK üyeleri katılacak.