Kanal İstanbul imar planına iptal: İdare mahkemesi'nden kritik karar Kanal İstanbul imar planına iptal: İdare mahkemesi'nden kritik karar

AK Parti'de kongre süreci başlamadan önce, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip

Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilecek olan 2. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı büyük bir önem taşıyor. Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı adı altında düzenlenecek bu etkinlikte, yerel seçim sonuçları ve parti çalışmaları masaya yatırılacak. Toplantıda ayrıca ekonomi, enerji, tarım, ulaştırma, kültür ve turizm ile çevre konuları da ele alınacak.

Toplantıya Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları katılacak ve Ankara Kızılcahamam'da üç gün sürecek olan bu buluşmada, belediyelerdeki durum ve yeni yol haritası detaylı bir şekilde değerlendirilecek. AK Parti'nin bu önemli etkinliğinde, bakanlar kendi alanlarına ilişkin sunumlar yaparak belediye başkanlarını bilgilendirecekler.

Toplantı, 30 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ikinci gününde kürsüde konuşma yapacak. Toplantıda özellikle yerel seçim sonuçları ve parti çalışmalarının yanı sıra, başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenlemelerin de gündeme gelmesi bekleniyor.
Son gününde ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in moderatörlüğünde oturum gerçekleştirilecek. Genel başkan yardımcıları Erkan Kandemir, Hamza Dağ ve Ali İhsan Yavuz belediye başkanları ile çalışmaları değerlendirecek.

AK Parti İstişare Kurulu üyeleri, eski TBMM Başkanları İsmail Kahraman, Köksal Toptan, İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'dan oluşuyor.

Bu toplantı, AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki geleceği şekillendirmek ve parti politikalarını belirlemek adına önemli bir adım olacak. Ekonomi, enerji, tarım, ulaştırma, kültür ve turizm gibi önemli konuların ele alınacağı bu istişare toplantısı, AK Parti'nin stratejik planlamasında büyük bir rol oynayacak.