Güncel

AK Parti'den yeni çalışma: İkinci reform dalgası geliyor

"İkinci reform dalgası" için harekete geçen AK Parti, yeni değişikliklere imza atacak. AK Parti temsilcileri yeni süreçte atılacak adımları paylaştı. İşte detaylar..

Abone Ol

Yerel seçimlerdeki oy verilerini yeniden düzene koymak isteyen AK Parti, toplum sorunlarını belirleyebilmek için siyasetten bağımsız olarak akademik düşünce kuruluşları ile çalışmalara imza atacak.

Akademisyenler tarafından oluşturulan bilimsel ve sosyolojik araştırmaları kapsayacak olan objektif çalışmaların üzerinde durulacak.

'Hiç kimse eleştiriden muaf tutulamaz'

Bu çalışmaların başında AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala yer alacak. Ala, geçen hafta, "Çok alanlı eş zamanlı ince işçilikli reformlar yolda" ifadesini kullanmıitı. Niteliksel anlamda sorunları ortyaa koyacak çalışma, geçen hafta Kızılcahamam'da gerçekleşen istişare toplantısında da ilgi gördü. Parti teşkilatı "Halk nezdinde hiç kimse eleştiriden muaf tutulamaz" düsturu ile hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti temsilcileri ise şu bilgileri aktardı:

  • Problemleri akademik düşünce kuruluşları tarafından ortaya akoyulacak
  • Teşhisi siyasi parti kimliği olan birileri gerçekleştirmeyecek
  • Cumhurbaşkanına yönelik eleştiriler de raporlarda bulunarak *Reformlar toplumsal mutabakatla" düzenlenecek
  • Hukuk ve adalet sistemi çerçevesinde yürütülecek.

"Çürüklerden kurtulmalıyız"

Ayrıca, istişare toplantısında parti kurucularının oy kaybının nedenlerini, "Değerlerin kaybı, dava ruhunun kaybedilmesi, etik dışı davranışların ile bozulmaların engellenmeyip teşkilata sirayet etmesi ve çürümenin yayılması, zamanında müdahalenin gecikmesi, yanlışlara göz yumulması" dşeklinde açıklıyorlar. Söz konusu kurucuların, "Acilen değerlerimize, erdemlerimize ve ahlakımıza sahip çıkıp onları temel aldığımız bir siyasetin öncelemeliyiz. Çürümenin önüne geçip, çürüklerden kurtulmalıyız" ifadelerine yer verildi.

'İstişare Heyeti' Oluşturulacak

Toplumun AK Parti'den uzaklaşmaya başladığına da değinilirken, değişim ve problemlerin çözüm döneminin yalnızca genel merkez yönetimine kalmaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde, süreci yönetecek, öneride bulunacak ve takip edecek "İstişare Heyeti" oluşturulması talep edildi.

"Genel merkez sorumluluk almalı"

Partinin kurucuları ve eski kurmayları, "Oylarda bir erime yaşanmış, bu işi yürüten bir ekip var, bir bilet kesilmesi gerekiyorsa onlara da kesilecek. Bunlar tabii şeyler. Bunun sağlıklı yapılması gerekiyor. Vatandaş öze bakıyor. Genel merkez sorumluluk almalı. Kırmadan, dökmeden değişim yapılmalı" cümlelerine yer verdiler.