Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2 aylık tatile girerken, AK Parti grubu yaz boyunca üç kritik mesele üzerinde faaliyetlerine devam edecek. TBMM tatile girmiş olsa da, AK Parti milletvekilleri yaz süresince ekim ayında masaya yatırılacak yeni kanunların hazırlığını yapacak.

Bakanlıktan Mescidi Aksa Açıklaması! 'Bu Bir Kışkırtma' Bakanlıktan Mescidi Aksa Açıklaması! 'Bu Bir Kışkırtma'

"Seçimsiz Süreç İyi Bir Fırsat"

Parti yöneticileri, yaklaşık 4 yıllık seçimsiz sürecin bazı temel sorunları ele almak ve reformları hayata geçirmek için çok değerli bir fırsat sunduğunu belirtiyor. Bu kapsamda, sosyal güvenlik reformundan infaz kanununa kadar birçok konuyu çalışacaklarını ifade ediyorlar.

"İnfaz Sisteminin Sil Baştan Elden Geçmesi Gerekiyor"

Son yıllarda yapılan çeşitli değişikliklerle bozulan infaz sisteminin sil baştan elden geçmesi gerektiği ve kamuoyunda bu konuda ciddi talep olduğu belirtiliyor. AK Parti'nin bu yaz boyunca üzerinde çalışacağı en önemli meselelerden biri, infaz sisteminin yeniden düzenlenmesi olacak.

Yeni Anayasa ve Meclis İçtüzüğü Çalışmaları

AK Parti'nin yaz boyunca çalışacağı diğer iki başlık ise yeni anayasa ve Meclis içtüzüğü olacak. Parti yetkilileri, bu iki konunun da ekim ayında Meclis gündemine getirilmesi için yoğun bir çalışma yürüteceklerini belirtiyorlar.