Güncel

Akaryakıtta tek fiyat uygulamasına geçiş yapıldı

EPDK'nın almış olduğu karar doğrultusunda, farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda fiyatı değiştirilmeden satışa sunulmasına yönelik düzenlemeye geçiş yapıldı. Bugünden sonra 13 bin bayide fiyatlar değiştirilecek.

Abone Ol

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) alınan karar doğrultusunda, akaryakıt istasyonlarında bugünden itibaren uygulanacak olan fiyat farkı sistemi kaldırılıyor .

Akaryakıt merkezlerinde "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi söylemlerinde yer aldığı farklı fiyatlarla ürün satışları gerçekleştirilemeyecek.

EPDK tarafından yapılan duyuruda, dağıtıcı lisansı yöneticilerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışlarını sürdürebileceği fakat bu özelliklerin fiyatlardaki bir etkisinin olmayacağı açıklandı.

"En yüksek hizmt ve kalite standartı"

Yapılan duyuruda, tüketici tarafındaki belirsizliklerin ortadan kaldırılması, dağıtıcı ve bayilerin çalışmalarına yardımcı olunmasının hedeflendiği karara yönelik şu detaylar aktarıldı:

"Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı.

EPDK, dağıtıcı lisansı yöneticilerinin yüzde 0,5'i aşmamak kaydıyla akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ilave edebildiğini söyleyerek, bu çalışmada kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcı lisansı yöneticilerinin EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişikliğe gidilmediğinin de altını çizdi.