Güncel

Akıncı TİHA Reisi'nin helikopterini nasıl buldu? Selçuk Bayraktar'dan kritik açıklama

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA'nın İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopterinin bulunmasında oynadığı role ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Türkiye, gücümüzün ne olduğunu tüm dünyaya gösterdi" dedi.

Abone Ol

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI TİHA'nın İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopterinin bulunmasında oynadığı role ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Türkiye, gücümüzün ne olduğunu tüm dünyaya gösterdi" dedi.

Bayraktar, katıldığı bir program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 19 Mayıs gecesi yaşananları tüm detaylarıyla anlattı ve karşılaştıkları zorluklardan olayın kendilerine nasıl intikal ettiğine kadar merak edilen tüm konuları açıkladı.

"TSK'dan Bize Ulaşanlar Oldu"

İran halkına başsağlığı dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Bayraktar, "Bizler AKINCI'yı ve TB2'yi geliştiriyoruz. TSK'ya hizmet sunuyoruz. O gün, özellikle meteorolojik zorlu koşullar ve sınır dışı bir görev olması nedeniyle, gece TSK'dan bize ulaşanlar oldu" dedi. Bayraktar, gece 11 gibi Çorlu, Batman, Azerbaycan ve Baykar'da koordinasyon sağlayarak teknik destekle ilgili çalışmalara başladıklarını belirtti.

"Kar, Tipi, Her Türlü Hava Olayı Vardı"

Bayraktar, "TSK, dünyaya damga vuracak bir operasyon gerçekleştirdi. 160 kilometreye yakın rüzgar, kar, tipi, her türlü hava olayı vardı. Bu görevi sınır dışında çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmek gerekiyordu. Zorlu bir coğrafyada vadiye girerek bu görevi gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

"O Şartlarda İnsanlı Hava Aracı Uçamazdı"

Bayraktar, o şartlarda insanlı hava aracının uçmasının mümkün olmadığını ve insansız hava aracının bu şekilde hızlı hareket edip manevraları yapabilmesinin sadece AKINCI ile mümkün olduğunu belirtti. İlk aşamada silahlı AKINCI'nın yola çıkmasının planlandığını, ancak İran tarafının isteği üzerine silahsız bir AKINCI'nın hazırlandığını söyledi.

"Türkiye, Gücümüzü Tüm Dünyaya Gösterdi"

Bayraktar, "Ben bu ülkenin bir mühendis evladı olarak hem TSK ile hem mühendis kardeşlerimizle iftihar ediyorum. Sabaha kadar ekiplerimiz özveriyle çalıştı. Türkiye, gücümüzün ne olduğunu tüm dünyaya gösterdi" dedi.

"TÜRKSAT Uyduları Kullanıldı"

Bayraktar, arama sırasında arazinin en yüksek noktasının 9700 fit olduğunu ve AKINCI'nın vadide manevra yaparak uçmak zorunda kaldığını ifade etti. Uydudan iletişim sağlanabilmesi için TÜRKSAT uydularının kullanıldığını belirtti. Ayrıca, Azerbaycan'daki AKINCI'nın da hazır edildiğini vurguladı. Bayraktar, "Dünyaya medeniyet değerlerimiz ve teknolojik gelişmeler ile örnek olduk" diyerek sözlerini tamamladı.