İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda göçmen kaçakçılarına yönelik 11 organizatörün yakalandığını açıkladı. Operasyonda ayrıca 92 düzensiz göçmenin de ele geçirildiği belirtildi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonun adının 'Kalkan-9' olduğunu ve emniyet güçlerinin koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Operasyonun detaylarına değinen Yerlikaya, "İzmir'de göçmen kaçakçılığı organizatörleri ile düzensiz göçmenlerin olduğu tespit edilen evlere yapılan 'Kalkan-9' operasyonunda 11 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 92 düzensiz göçmen yakalandı!" dedi. Ayrıca, düzensiz göçmen olduğu bilinen kişilere ev kiraya veren 16 ev sahibi hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı MEB'den üniversite tercih sürecine rehberlik: Ebeveynlere özel kılavuz yayımlandı

Bakan Yerlikaya, operasyonun toplamda 20 ayrı adrese düzenlendiğini ve emniyet güçlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyon sonucunda göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve evini kiraya verenlere toplamda 3 milyon 158 bin TL para cezası uygulandığını ifade etti.

Tebriklerini ileten Yerlikaya, operasyonu düzenleyen polis ekiplerini kahraman olarak nitelendirdi ve "Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz!" şeklinde açıklamalarda bulundu.