ABD'de açıklanan enflasyon verilerinin beklentilere paralel gelmesi, piyasada faiz indirimi beklentilerini artırdı. Enflasyonun aylık bazda yüzde -0.1, yıllık bazda ise yüzde 3 seviyesinde açıklanması, altın fiyatlarına olumlu yansıdı. Fed'in faiz indirimine gitmesiyle birlikte altına olan talebin artacağı öngörülüyor.

FED'in faiz indirimi beklentisi

Fed, enflasyon hedefi olan yüzde 2'ye adım adım yaklaşırken, Eylül ayında faiz indirimi yapması bekleniyor. Faiz indirimiyle birlikte sıcak paranın altın gibi güvenli limanlara yönelmesi bekleniyor. Ons altın, güne 2411 dolardan başlayarak gün içinde 2405 ile 2415 dolar arasında dalgalandı ve şu an 2412 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise 2561 liradan güne başlayarak 2553 ile 2569 lira arasında işlem gördü ve şu an 2563 liradan alıcı buluyor. Gram altının tarihi yüksek seviyesi 2570.1 lira olarak kaydedildi.

Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor

Kapalıçarşı'da altın fiyatları

Kapalıçarşı'da gram altın 2556 liradan alınırken, 2569 liradan satılıyor. Piyasalarda altın fiyatlarının rekor denemesi yapması, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Altın fiyatlarındaki bu yükselişin devam edip etmeyeceği merak konusu. Uzmanlar, FED'in faiz indirimine yönelik beklentilerin ve küresel ekonomik gelişmelerin altın fiyatları üzerindeki etkisinin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.