Altında yükseliş devam ediyor

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Büyük Denetimler Geliyor Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına Büyük Denetimler Geliyor

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde yatırımcıların ilgisini çekmeye devam etti. Gram altın 2.801,58 liradan alınıp 2.802,10 liradan satılırken, çeyrek altın 4.599,00 liradan alınıp 4.651,00 liradan işlem gördü. Yarım altın ise 9.169,00 liradan alınıp 9.296,00 liradan satıldı. Cumhuriyet altını ise 18.338,00 liradan alınırken, satış fiyatı 18.526,00 liraya ulaştı.

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına kritik uyarılar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, tv100'de kaleme aldığı yazısında altın piyasasında yeni bir sürecin başladığını belirtti. Memiş, "Tüm ezberlerin bozulacağı bir süreç bekliyorum." ifadelerini kullanarak yatırımcılara üç farklı seçenek sundu:

  1. Altını gümüşe çevirmek: Memiş, gümüş rasyo oranının oldukça yüksek olduğunu belirterek, altınlarını gümüşe çevirmenin mantıklı bir adım olabileceğini ifade etti.

  2. Altını dolara çevirmek: Altını parite üzerinden dolara çevirebileceğini belirten Memiş, son olarak 82.750 dolar seviyesine işaret etti.

  3. Altını bölmek: Memiş, yatırımcıların risklerini bölmek adına altınlarının %50’sini bölebileceğini; %25’ini gümüşe, %25’ini ise dolara çevirerek çeşitlendirme yapılabileceğini belirtti.

Memiş, özellikle Eylül ayının yükselen ve düşen varlıklar arasında takas yapma ayı olabileceğine dikkat çekerek, yatırımcıların bu dönemi iyi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yatırımcılara altınlarını elde tutarken açıkta kalmamalarını önerdi.

Altın fiyatlarındaki dalgalanma yatırımcıları nasıl etkileyecek?

Merkez bankalarının faiz kararları ve küresel piyasalardaki belirsizlikler altın fiyatlarında dalgalanmalara yol açmaya devam ediyor. Uzmanlar, altının güvenli liman olma özelliğini koruduğunu ve kısa vadede fiyatların yukarı yönlü hareketini sürdürebileceğini öngörüyor