Güncel

Altın kahini olarak bilinen İslam Memiş'ten yeni tahmin: Kıyamet kopacak!

İslam Memiş, altın sektörünün soluksuz bir döneme adım attığını ve tarihi zirveleri test edeceğini duyurdu. 23 Temmuz 2023 tarihindeki ifadelerinde, altın fiyatlarının tarihi zirvelere tırmandığını ve yatırımcıların merceğinin FED'e (Federal Rezerv Sistemi) çevrildiğini vurguladı.

Abone Ol

Paranın ve altının otoritesi İslam Memiş, 26 Temmuz'da duyurulacak olan FED faiz kararının altın piyasalarında endişe yarattığını belirtti. Analistlerin genel görüşüne göre FED'in faizde 25 baz puan artışa gitmesi bekleniyor. Fakat FED'in toplantı sonrası adımlarında belirsizlik hakim. Piyasaların yönünü, FED Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar belirleyecek.

Memiş, FED'in faiz kararı hakkındaki kişisel tahminini paylaşırken, "Federal Rezerv bu yıl içinde faiz artış sürecini tamamladı" yorumunu yaptı. Memiş, altın ve dolar paritesindeki artışın gram ve çeyrek altını yukarıya taşıyacağını, ayrıca dolar kurunun yıl sonuna kadar yükseliş trendine devam edeceğini öngörüyor. Bu nedenle altın fiyatlarında adeta bir "kıyamet" yaşanacağına dair beklentileri bulunuyor.

Yatırımcılara Sabır Önerisi

İslam Memiş, altın yatırımcılarını sabırlı olmaya çağırıyor ve önümüzdeki haftanın ortalarına kadar gerçekleşebilecek ani düşüşlerde panikleyip altınlarını satışa çıkarmamaları gerektiğini vurguladı. Altınların panikle satılmasının, düşük fiyatlardan altın toplayan yatırımcılara fırsat yaratacağı uyarısında bulundu.