Güncel

Ankara Valiliği'nden kuvvetli sağanak uyarısı! O güne dikkat!

Ankara Valiliği, yarın kent genelinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine dayanan uyarıda, ani sel, su baskını ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Abone Ol

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden alınan son verilere göre, 28.05.2024 Salı günü Ankara il genelinde beklenen gök gürültülü sağanakların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." ifadelerini kullandı.

Olası Olumsuzluklara Dikkat

Valilik, sağanak yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. "Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Vatandaşlara Tedbir Çağrısı

Ankara Valiliği, olası risklere karşı vatandaşların gerekli tedbirleri almalarını ve dikkatli olmalarını istedi. Özellikle sürücülerin ve yayaların dikkatli olması, trafiğin aksaması durumunda alternatif güzergâhların kullanılması önerildi.

Hava Durumu Takibi

Valilik, vatandaşların hava durumu tahminlerini ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri gerektiğini belirtti. "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve ilgili kurumların yapacağı güncel duyuruları takip ederek, hava koşullarına göre hazırlıklı olun." açıklamasında bulundu.